Comunicat sobre el conflicte laboral a la Residència d’avis Sant Antoni Abat

Des de la CUP – L’Arboç Participa volem mostrar la nostra preocupació per la situació de conflictivitat laboral que s’està donant a la Residència d’Avis Sant Antoni Abat.

Hem tingut coneixement que des de l’inici de la prestació dels serveis municipals d’assistència de la tercera edat per part de l’empresa GRAN VIA BCN, SL. (l’1 de novembre de 2014), en substitució de la Xarxa Santa Tecla, aquesta empresa ha rebut diferents denúncies davant la Inspecció del Treball i la Seguretat Social per part de les treballadores del centre: denúncia per reducció de salari durant el procés de subrogació del contracte, denúncia per excés de jornada laboral i denúncia per falta de material per treballar, totes elles amb resolució favorable a les treballadores. Ahir es va celebrar el judici d’una demanda judicial per l’acomiadament improcedent de dues treballadores, judici que ha estat vist per sentència a l’espera de resolució.

Com a membres del Patronat de la Fundació Pública Municipal Sant Antoni Abat no hem tingut coneixement d’aquesta problemàtica, tot i assistir a les darreres dues sessions ordinàries que s’han celebrat i en les que no s’ha tractat el tema. 

Des de la CUP – L’Arboç Participa, en primer lloc, volem traslladar tot el nostre suport i solidaritat a les treballadores del centre. En segon lloc, atès que creiem que aquests conflictes haurien pogut influir en una possible baixada de la qualitat del servei als usuaris i usuàries, demanem que s’informi adequadament al Patronat sobre aquesta problemàtica i que s’atorgui a aquest organisme la funció de tutela que li correspon. Pensem que la cura de la gent gran és un deure que tenim com a societat i que és per això que hem de disposar i reforçar tots els mecanismes públics per fer que aquest servei tingui totes les garanties.